| תאור בנסקו | תכנון החופשה | מלונות | טיפים חשובים | התור לגונדולה | מסעדות | בית הספר לסקי |
היתרונות והחסרונות של בנסקו
בנסקו בבולגריה הוא אתר טוב למתחילים ולרמה בינונית. מסלולי גלישה טובים, אפרה-סקי מעולה באווירה טובה וצעירה, ומחירים זולים להכל. אז חוץ מהתור לגונדולה בבוקר (על כך בהמשך…), יש הרבה יתרונות.
היתרון המשמעותי ביותר הוא המחיר הזול והקירבה לישראל. למה לטוס רחוק ויקר, אם בסוף כל מה שצריך זה כמה מסלולים כחולים ואדומים? זה לא אתר ענק, וגולשים טובים יכולים לכסות את כולו ביומיים או שלושה, אבל עדיין מקום כיף. לעיתים קרובות החלק הגבוה של האתר סגור בגלל רוחות, אך כמובן לגולשים מתחילים זה לא ממש משנה.
אחרי הסקי, יש שפע של מקומות בילוי, פאבים, דוכני מזון מהיר, מזכרות, קניות, מסעדות טובות, וחנויות זולות הפתוחות עד שעות מאוחרות. הכל מרוכז במתחם קטן יחסית, ונוח להתמצא. המתחם הוא האזור של הגונדולה, הבנוי מרחוב ראשי עם רמזור תנועה בודד, ומספר רחובות לווין היוצאים ממנו. המתחם כולו שוקק חיים עד השעות הקטנות של הלילה. זהו אזור תיירות מובהק, ולכן המחירים שם יקרים יותר מאשר במרכז העיר בנסקו, ויקרים יותר מאשר בסופיה. אך עדיין, הכל זול יחסית לארץ. אין למעשה סיבה להרחיק מעבר למתחם המרכזי.
יש בסביבה גם סוגים שונים של אטרקציות למי שרוצה לשלב חוויות מסוג אחר: ספא וטיפולים, אתר מעיינות חמים ברזלוג, מעיינות חמים קאנטרי ספא בדוברנישטה, אופנועי שלג או נגמ"שים, טיול למנזר רילה, מסלולים באזור בזבוג, טעימות יין במלניק, ועוד.
לפתיחת מפה של מסלולי הסקי לחצו על התמונה:
וזהו הקישור לאתר הרישמי של בנסקו, עם מצלמות, מצב השלג, מזג אוויר ועוד:
https://www.banskoski.com/en
כדאי גם להוריד את האפליקציה bansko ski לנייד.
וכפי שנכתב, החיסרון היחיד הוא העומס. עומס בתור לגונדולה בבוקר, ועומס על המסלולים. אבל מסתדרים. אין טוב בלי רע…
תכנון החופשה בבסנקו
תאריכים מומלצים
פברואר הוא שיא העונה, ולכן לגם צפוף ועמוס מאד. תאריכים טובים יהיו באמצע או סוף ינואר.
מרץ זה חודש אידיאלי. פחות צפוף ועדיין שלג טוב. כל מרץ הוא חודש בטוח להזמין.
אפריל זה עניין של מזל, תלוי במזג האויר. היו שנים שכבר לא היה שלג באפריל, והיו שנים ברוכות שלג שבהן האתר היה פתוח גם עד סוף אפריל. אז עבור חודש אפריל, כדאי לא להזמין מראש, אלא להחכות ולהזמין סקי דיל ברגע האחרון לפי מצב השלג.
הנה אתר המציג הסטוריית שלג בשנים האחרונות:
https://www.igluski.com/ski-resorts/bulgaria/bansko/snow-history
חבילת סקי לבנסקו
כדאי לקנות חבילה? אין באמת תשובה חד משמעית שמתאימה לכולם. חבילה זה נוח. מסיעים אתכם משדה התעופה, ודואגים לכם לכל מה שצריך – העברות, מלון, ציוד גלישה, סקי פס, הסברים, ולעיתים גם הדרכת גלישה כלולה במחיר. לרוב יחכה בבנסקו נציג ישראלי דובר עברית שיסביר ויעזור. מצד שני, יש לכך עלות. ברכישת חבילת סקי גם אין גמישות באלמנטים הכלולים בחבילה, למשל בסוג הציוד שמקבלים. באיסתא ו – BG למשל, מקבלים את ציוד הסקי ממחסן השכרה שנמצא מתחת לגונדולה. הציוד ישן, שעות ההשכרה והשרות לא נוחות כי המקום נפתח רק בשעה 8:30, ותנאי ההשכרה צפופים וממש לא נעימים. אבל שווה בדיקה, לאחרונה הם מציעים אופציות נוספות לציוד.
כנראה שבפעם הראשונה שעושים סקי כדאי לרכוש חבילה. אבל בפעמים נוספות בבנסקו וגם גולשים מנוסים שעדיין לא ביקרו בבנסקו, אפשר וכדאי לבנות את החופשה לבד, ודי בקלות.
חברות המציעות חבילות סקי לבנסקו לא חסר: סקי דיל, איסתא, BG טורס, פינגו'ין ועוד.
חופשת סקי בבניה עצמית
השלב הראשון בחופשה עצמאית הוא הזמנת הטיסה. מזמינים את הטיסה דרך אתרים בינלאומיים כמו Skyscanner או אתרים ישראליים כגון טרווליסט או איסתא. מבחינת הנוחות, עדיף כמובן לטוס בטיסה ישירה וקצרה לסופיה, ללא עצירות ביניים.
השלב השני הוא הזמנת המלון, כאשר האתר הפופולרי ביותר להזמנות הוא בוקינג.קום. חשוב לדעת שיש בבוקינג.קום אפשרות לצפות במלונות על גבי מפה, וכך לזהות בנוחות את מיקום המלון יחסית למרכז העיניינים. למלונות הקרובים לגונדולה יש יתרון גדול!
הנסיעה משדה התעופה לעיירה בנסקו אורכת כשעתיים וחצי. האפשרות הפשוטה היא למצוא מונית צהובה ישר מהשדה. בערך 200 לבה. קצת יקר, אבל אם ישנם מספר אנשים שמתחלקים בעלות, זה סביר. הדרך חזרה לסופיה לשדה התעופה יכולה להיות בעייתית יותר במחינת זמינות המוניות. ולכן, חובה לשריין מונית מראש דרך המלון, ולא להזמין מונית ברגע האחרון. אפשרות נוספת היא להזמין הסעה מראש דרך האינטרנט בחברות שונות המציעות את השרות. יש את Bansko Express או ב- Sofia Bansko Transfer Shuttle ב- 19 יורו לאדם. יש גם את הישראלים "בנסקו בזול", שמציעים הסעה ב- 80 יורו למונית לכיוון.
כאשר מגיעים לבנסקו משכירים ציוד גלישה ברחוב המרכזי כולל קסדה. יש גם אפשרות להשכיר ביגוד סקי, מכנס ומעיל, למי שצריך. גם גוגלס (משקפת סקי) אפשר להשכיר, אבל לא כפפות. יש עשרות חנויות להשכרת ציוד במרכז, עם איכות ציוד טובה. ניתן בהחלט לקבל הנחה משמעותית למחירון אם מבקשים, עד כדי 30% בחלק מהמקומות בסוף העונה. אפשר לבדוק מחירים ואף ולהזמין מראש באתר Traventuria ולקבל 10% הנחה דרך האתר. טרוונטוריה מציעה ציוד ברמה טובה ובמבחר גדול ושרות טוב עם שעות פתיחה נוחות. בחודש מרץ ניתן להגיע ולקבל בטרוונטוריה גם 20% הנחה, כך נאמר בחנות. כאשר בוחרים חנות, לשים לב גם לשעות הפתיחה והשרות של השכרת הציוד, כי לעיתים צריך להגיע בבוקר מוקדם לפני הסקי לסדר או להחליף משהו או אחר הצהריים לאחר הסקי. חנות השכרה נוספת לדוגמא נקראת sport4you וממוקמת ברחוב הראשי ממש מול הגונדולה. הציוד שם טוב, ניתן לקבל הנחה גדולה, ושווה לבדוק שם גם אפשרות לתור VIP (התור המהיר לגונדולה) במחיר נמוך.
לאחר השכרת הציוד (נעליים, מקלות, מגלשיים) ואיפסונו ללילה במלון או בחנות ההשכרה, יוצאים לרחוב לקניות השלמת ציוד. בגדי סקי, בגדים תרמיים, כפפות, גרבי סקי, תיק גב, חם צוואר נגד הקור ושלא יכנס שלג לצוואר, כיסוי פה ואף, קסדה וגוגלס למי שצריך. חנות Snow Limit מציעה אביזרים וביגוד בכל טווח המחירים, והמותגים שם באיכות טובה ואינם מזוייפים. ניתן גם לשכור ציוד גלישה וסנובורד ב- Snow Limit.
מה שנשאר זה רק לקנות סקי פס למספר ימים. ניתן לקנות בגונדולה או במלון MPM Sport (אותו המחיר) אשר פתוח יותר שעות.
זהו, מוכנים להתחיל לגלוש.
מה לארוז לחופשת סקי? רשימת ציוד לסקי:
- ביגוד סקי יעודי - מכנס, מעיל, כפפות, גרבי סקי
- ביגוד טרמי צמוד מנדף (מכנס וחולצה)
- חולצה ארוכה נוספת מתחת למעיל הסקי או מיקרו פליס
- קסדת סקי (או להשכיר במקום)
- משקפי סקי (גוגלס). ניתן גם להשכיר או לקנות במקום
- מגן אף ופה מהקור
- חם-צוואר
- קרם הגנה מהשמש ושפתון ליובש
- מגנים לברכיים (לא חובה)
- משקפי שמש
- בגד ים וכפכפים לספא
- תרמיל גב קטן ונוח לגלישה
- נעליים גבוהות לערב, עדיף אטומות
- ביגוד חם לערב, כולל כובע גרב וצעיף. אפשר גם כפפות דקות.
- משחה לכאבי שרירים למקרה הצורך
- דרכון, מזומן יורו/דולר, כרטיס אשראי בינ"ל, רישיון נהיגה
- ביגוד ליציאה בערב
- סלולרי + מטען לסלולרי + אוזניות + סוללה חיצונית
- מספר טלפון של הביטוח הרפואי עם הרחבת סקי
מלונות בבנסקו
מלון אסטרה (Astera) הוא מלון ארבעה כוכבים במרחק של כ- 150 מטרים מהגונדולה. המלון נעים לשהות, עם מרכז ספא גדול למדי (בריכת שחיה, בריכות שכשוך כולל קיר טיפוס מעל המים לילדים, סאונות מסוגים שונים ומשונים, וג'קוזי). אטרקציה נחמדה היא בריכה חיצונית מחוממת לחום מים יחסית גבוה (מעל 37 מעלות), שניתן לשהות בה בכיף גם כאשר יורד עליכם גשם או שלג בחוץ…
המלון מציע חצי פנסיון עם ארוחת ערב סבירה פלוס מינוס, אך באופן כללי בבנסקו עדיף מלון הכולל רק ארוחת בוקר, ובערבים לצאת לאחת מהמסעדות הרבות הפזורות באזור. יש wifi בלובי, אך בחדרים הוא חלש מאד.
המלון מאפשר איחסון של ציוד הגלישה וייבוש הנעליים, והמרחק עדיין בגדר הסביר לסחוב את הציוד עד הגונדולה.
הבריכה המחוממת במלון אסטרה:
מלון ספורט MPM הוא מלון ארבעה כוכבים, מאד נעים וצוות חביב עם תודעת שרות גבוהה. ספא כייפי עם הרבה סאונות, אמבט רומי חם, ובריכת שחיה. יש ג'קוזי בחוץ, שזו חוויה, אך המים שם קרים מדי בשביל להנות… יש גם טיפולי מסאג' זולים למדי. ארוחת בוקר טובה ומגוונת. חדר מרווח עם מטבחון, מרפסת, ונוף לשלג. כנראה שאין חבילות בארץ הכוללות מלון זה, אלא רק הזמנה באופן עצמאי. היתרון הגדול והייחודי של המלון הוא הקרבה למסלול הסקי. למלון יש חדר איחסון לציוד, כך שבבוקר נועלים את נעלי הסקי, ופשוט גולשים עד לגונדולה בקלות, ללא צורך בהליכה או בשאטל. ארוחת ערב אפשר לאכול בחדר האוכל של המלון בתשלום מגוכח של 50 ש"ח, או במסעדה של המלון הנמצאת בקומת הספא.
מלונות קרובים לגונדולה
טיפים חשובים לחופשת סקי בבנסקו
- כדאי לבחור מלון שמציע ספא טוב. זה כיף גדול אחרי סקי. סאונה חמה, ג'קוזי ומסאג' משכיחים את כל כאבי השרירים.
- כרטיס סקי פס קונים ליום או למספר ימים. בעבר היו כרטיסי פלסטיק עם פיקדון קטן אותו ניתן לקבל בחזרה במכונות מתחת לגונדולה. היום יש כרטיסי נייר שאין צורך להחזירם בסוף החופשה.
- הכסף המקומי הוא לבה. החלפת כסף מיורו או מדולר מתבצעת בקלות באחד מעשרות דוכני הצ׳יינג׳ ברחוב, אשר פתוחים עד מאוחר בלילה. המחירים דומים למדי בכולם, כך שאין כאן סיבה אמיתית להתלבטות או סקר שוק. יש רשת אמינה שנקראת crown עם מחירים זהים וסבירים בכל דוכני הרשת. שער מעט טוב יותר לדולר יש בחנות צ'יינג אל מול מלון קמפינסקי (ממש מול סופרמרקט קטן ALDO בפאסאג'). יש גם מקומות שמחליפים שקלים. אז מה כדאי? בסופו של דבר ההפרש מתבטא בשקלים בודדים לכאן או לכאן, אז זה לא ממש עקרוני. באופן גס יש 1.5% עמלת הפרש שערים על הדולר/יורו, ו- 3% עמלת שערים אם מחליפים שקלים. הכי נוח להגיע עם יורו ולהחליף במקום ללבה על פי הצורך.
- חנויות ההלבשה והציוד הנלווה זולות מאד, לעיתים חצי מחיר מאשר בארץ. יש סימן שאלה לגבי מקוריות המותגים בחלק מהחנויות. ניתן לשכור בחנויות השונות את כל סוגי הביגוד, קסדה ומשקפי מגן, אך מחיר ההשכרה לשבוע יקר יחסית, ולכן כדאי לשקול קניה. החנויות פתוחות עד 10 או 11 בלילה. דלפקי השכרת הביגוד נסגרים מוקדם יותר, לעיתים גם לפני 20:00. אפשר גם לשכור מראש בחנויות בארץ, אבל יעלה יקר יותר. דקטלון בארץ בראשון לציון זו אופציה זולה וסבירה, למי שמזדמן להגיע. ניתן גם לבקש מנהג המונית לעצור בדרך בדקטלון בסופיה להשלמות ביגוד, אך קחו בחשבון שיש חוסרים במלאי.
- סים לגלישה בבולגריה אפשר לקנות בבנסקו ברחוב המרכזי. הקליטה טובה, והמחיר ממש זול (20 ש"ח ל-6 ג'יגה).
- אפליקציה שימושית לנייד עם מפת האתר, גובה שלג, ותחזית מזג אוויר נקראת bansko ski, לאנדרואיד ואייפון.
- הקזינו המומלץ הוא פלטינום במלון פרון, והכניסה מגיל 18.
- טיפ מקובל במסעדות 10%.
- ספא: Grand Spa הוא ספא אקסקלוסיבי ומיוחד. קצת יקר יותר מהסטנדרטי. טיפול ארוך, עם פינוקים, אווירה, 5 סאונות, שני סוגי מסאג' כולל מסכת פנים. יש אפשרות להסעות הלוך חזור. שווה.
- תחזית שלג ומזג אוויר באתר של בנסקו או באפליקציה: https://www.banskoski.com/en
- קצת על האביזרים: משקפי סקי (גוגלס) הכרחיים במצב של שלג, אך ביום נאה אפשר לגלוש בכיף עם משקפי שמש. ביום קר ומושלג, יש צורך באביזר בד המכסה את החלק התחתון של הפנים, הפה והאף, וניתן לקנות סוגים שונים בבנסקו בזול יחסית. קסדה היא אביזר בטיחותי סופר חשוב, אך עדיין חלק גדול מהגולשים בבנסקו לא משתמשים בקסדה. ביום שימשי לא לשכוח קרם הגנה לפנים. אפשר לרכוש מגיני גוף וברכיות, אך הצורך בהן כנראה בעיקר לגולשי אקסטרים, עם דגש על סנובורד. לגבי מחירים, הנה קישור לחנות לדוגמה: https://www.sportdepot.bg/en
מה עושים עם התור לגונדולה?
בנסקו היא עיירה נחמדה עם עיר עתיקה וכו', אך מי שמגיע לחופשת סקי בבנסקו מתעניין בעיקר בגונדולה – הרכבל היחיד שמוביל מהעיירה לאתר הסקי על ההר. קירבה לגונדולה זה חשוב, כי צריך לצעוד את הדרך, לעיתים עם הציוד. אם המלון מרוחק מהגונדולה, צריך לקחת שאטל מהמלון לגונדולה, וזה מסרבל.
בעיה מרכזית היא התור לגונדולה בבוקר, שיכול להיות שעה ויותר. כבר מרחוק רואים את התור המזדנב, אשר הוא למעשה רק חצי מהתור האמיתי, כיוון שיש שתי כניסות למבנה, ושני התורים הארוכים נפגשים ומתחברים לאחד…
אז מה עושים לקיצור ההמתנה בבוקר?
ניתן לעלות במונית לארבעה, במחיר 10 לבה לאדם. נקודת איסוף המוניות היא ליד הגונדולה, וגם שם יתכן תור של רבע שעה ואף יותר.
ניתן להגיע מוקדם יחסית, לפני 8 בבוקר, ואז עומדים פחות. תיסבוכת חדשה מתעוררת אם ציוד הסקי שמור במשך הלילה בחנות ההשכרה במחסן מתחת לגונדולה, חנות המשמשת מספר סוכנויות ישראליות כגון איסתא. הבעיה היא שחנות זו נפתחת רק בשעה 8:30, ואז אתם יחד עם עוד עשרות ישראלים לחוצים עומדים שם בתור לקבלת הציוד… במקרה כזה, כבר עדיף לסחוב את כל הציוד איתנו למלון… כמובן שניתן לישון בבוקר עוד שעתיים ולהגיע בשעה 11 לגונדולה ללא תור – אבל לא בשביל זה טסנו לכאן 🙂
למי שמוכן לשלם סכום לא מבוטל, יש אפשרות לכרטיסי VIP ללא תור, שניתן לרכוש במלון קמפינסקי לדיירי המלון. השכרת ציוד בחנות של הגונדולה או בחנות sport4you ברחוב ליד (אותם בעלים), אף היא יתכן ותתן לכם אפשרות לשימוש בתור המהיר במחיר זול.
ויש גם סיום חיובי לנושא – בסוף היום ניתן לגלוש את כל הדרך חזרה למטה לבנסקו במסלול קליל ונחמד של מספר קילומטרים. יש למעשה שתי דרכים כאלו המובילות למטה לעיר, דרך מס' 1 ודרך מס' 2 הכוללת בתוכה מסלול אדום.
מסעדות וחיי לילה בבנסקו
מסעדות בבנסקו
la skata – מסעדת בשרים עם גימיק של מנגל פחמים במרכז השולחן, והסועדים מבשלים את הבשר. המחירים יקרים יחסית, והבשר באיכות סבירה אך לא מדהימה. מלצר שיודע מספר מילים בעברית ימכור לכם אנטריקוט, אך למעשה זה סינטה… בסיום הארוחה, את המנגל הם מנקים עם תכשיר להסרת שומנים, וכנראה שאריות ממנו נשאר על המנגל…
ויקטוריה – מסעדה איטלקית מעולה, כולל שפע בשרים. הכל טעים ומיוחד, אך גם יקר למדי. ועדיין, זול יותר מישראל. יש צורך להזמין מראש מקום יום לפני, כי הכל מלא.
Stone Flower – מסעדה סבירה ברחוב המרכזי. כולל מאכלים בולגריים.
Sport Unique Restaurant – המסעדה של מלון MPM SPORT. המסעדה טובה מאד עם מחירים ממש זולים. סטייק סינטה מעולה על הגריל ב- 50 ש"ח. פיצות טעימות, סלטים ועוד. המסעדה לרוב ריקה למדי, כנראה בשל הגישה הלא נוחה אליה, שעוברת דרך קומת הספא של המלון. יש גם כניסה מאחורי המלון. בנוסף למחירים הזולים, ניתן להציג קופון זה, ולקבל 10% הנחה:
Lazur Steak House – מסעדת הבשרים מספר 1. חובה להזמין מקום יום קודם. סטייק פילה 400 גרם במחיר מגוכך של 50 ש"ח, טעים בטרוף. אווירה נעימה, אוכל טעים, ומחירים מאד זולים יחסית לארץ וגם יחסית לבנסקו.
Tomahawk Steak House – גם כאן כדאי להזמין מקום, אך אפשר כנראה גם לאותו היום. נמצאת מול מלון אסטרה. שפע בשרים איכותיים, אך המחירים לא זולים.
קפה טוב בבנסקו זה מצרך נדיר. מול מלון קמפינסקי ישנו בית קפה הקרוי Forest Cup, אשר מתחיל להתקרב לקפה בארץ.
למסעדות המקומיות והאותנטיות קוראים "מחנה", ומומלץ להגיע לפחות פעם אחת ולנסות. מחנה ציבעונית עם נגנים ומוסיקה חיה היא Obecanova Mehana בעיר העתיקה.
מועדונים
המועדים פתוחים כל יום, למרות שבסופ"ש (שישי-שבת-ראשון) יותר מלא.
הנה מספר המלצות:
- Amigo Bar - פאב עם הופעות חיות של להקת רוק מקומית.
- Flash club - מוסיקת האוס
- Jack House Club - מוסיקת האוס ומוסיקה מקומית.
- Oxigen Bar - מועדון קטן
- Bounce - מוסיקה שחורה
- Queens Pub - מסעדה עם הופעות בלילה
טיפים לבית הספר לסקי בבנסקו
באתר סקי בנסקו בית ספר גדול ללימוד סקי, עם עשרות מורים, ששולט על האתר למעלה. כל המורים מקצועיים ביותר, ומדברים אנגלית ברמה טובה וגם מילים בסיסיות בעברית. אבל צריך לקחת בחשבון קבוצות גדולות ברמות המתחילים, דבר שגורם להתקדמות איטית.
בית הספר מלמד 3 רמות גלישה:
רמה 0 מתחילים – אנשים שפעם ראשונה נחשפו לסקי.
רמה 1 מתחילים-בינוניים – אנשים שגלשו כבר בעבר.
רמה 2 בינוניים – אנשים שגולשים סביר, כולל מסלולים אדומים, והצלחה סבירה בגלישה מקבילית (פרלל).
אנשים חדשים לסקי, ישובצו לקבוצה ברמה 0. לגבי גולשים ותיקים יותר, יתקיים ביום הראשון מבחן מיון, לצורך שיבוץ לקבוצה ברמה המתאימה. הבחינות נערכות בין שעה 10 ל- 10:30 בבוקר, וכוללות גלישה לאורך 50 מטר במדרון קל. מי ששורד את דרכו מטה בגלישת משולש, ישובץ לקבוצה ברמה 1. מי שיורד בביטחון עם עמידה זקופה ומשוחררת, תנועות גוף נידרשות, והצמדת רגליים סבירה, ישובץ לקבוצה 2.
רמה 0 למתחילים היא איטית מאד. ביום הראשון כלל לא נעזרים ברכבל או במסועים ופשוט עולים רגלית כמה עשרות מטרים ויורדים אותם בגלישת משולש. קשה, כואב בנעליים, ולא מקדם הרבה. אז למי זה מתאים? לאנשים בגיל מתקדם, או אנשים שמתקשים, או שחוששים, או שאין ברירה. למי זה לא מתאים? לילדים, נוער ומבוגרים עם יכולות פיסיות ומוטוריות טובות, שמאד רוצים לגלוש במדרון, אך מוצאים עצמם עומדים במקום כל היום. בעיה. אז מה עושים? חייבים לקבל את הקושי הזה של היום הראשון? לדעתי, עדיף למצא פתרון כמו שיעור פרטי קצר למרות המחיר, או קרוב משפחה שמוכן ללמד את הבסיס של גלישת משולש (מתואר למטה), ואז להבחן וללכת ישר לקבוצה ברמה 1…
רמת 1 בינוניים-מתחילים כבר סבירה יותר, אך גם היא סובלת מ-"תקיעות יתר". תמיד יהיה אחד שיפול, ואחד אחר שיחליט להיעלם בלי להודיע, ואחד שיפול לו המגלש ולא יצליח לחברו מחדש וכו׳ – כך שחלק נכבד מהזמן, הקבוצה בהמתנה ועמידה. זה החסרון של קבוצה. היתרון הוא כמובן המדריך המסביר ונותן טיפים, והחברה בקבוצה (שרובה כנראה תהיה ישראלים…). אז מי שיחסית איטי ומתקשה, יסתדר טוב ברמה זו. אבל מי ששאפתן ורוצה לגלוש קדימה, יהיה מתוסכל. אחד כזה, כדאי שיגלוש גם לבדו ויצבור ביטחון ושליטה, וינסה להתקבל לקבוצה רמה 2.
רמה 2 בינוניים מיועדת לאנשים ששולטים היטב, ויכולים לעמוד בקצב של גלישה מהירה ומסלולים אדומים. היתרונות בגלישה בקבוצה עם מדריך, בנוסף להערות ולטיפים של המדריך, אלו הדברים החדשים שהמדריך יחשוף בפניכם, כמו קפיצות, תרגילי שיפור טכניקת גלישה או דרכים חדשות מחוץ למסלול.
ועוד תזכורת קטנה: הסברים בסיסיים לגלישת סקי
אז מהם עקרונות הסקי שצריך לזכור?
עקרונות הסקי למתחילים:
- נעילת המגלשיים: ממקמים אותם בצורה יציבה אופקית למדרון. מוודאים שהסוגר האחורי של העקב במצב פתוח, ואם לא, פותחים אותו. יש לנעול קודם את המגלש הנמוך במדרון. מגרדים את תחתית הנעל בתפסן הקידמי בכדי להסיר קרח. נועצים את חזית הנעל בתפסן הקידמי ולוחצים את העקב חזק למקומו.
- הורדת המגלשיים: לוחצים מטה בחוזקה על התפסן בעזרת קצה המקל. לאחר חילוץ המגלש מהרגל הראשונה, ניתן להשתמש בה בכדי לדרוך על התפסן של המגלש השני ולשחרר גם אותו.
- טיפוס בעלייה: ניתן לעלות בעמידה צידית אופקית לחלוטין בצעדים צידיים, רגל רודפת רגל. מתיש ואיטי ומתאים לעליות תלולות יותר. בעליות מתונות מפסקים את החלק הקידמי של המגלשיים בצורת וי, וצועדים עם החזית לעליה ועזרה של המקלות.
- גלישת משולש: גוף נוטה קדימה עם לחץ תמידי של עצם השוק על לשון הנעל. אסור להפסיק לחץ זה והשענות אחורה תגרום לאיבוד שליטה. ידיים פסוקות לצדדים וקדימה. גב זקוף ומשוחרר. המשולש מאט את הירידה. לסיבוב, נשענים לצד אחד ואז נוצר הסיבוב. מתחילים ביום הראשון, ידיים לצדדים כמו מטוס, ואז להכופף הצידה בכדי להתחיל להרגיש את ההשפעה. משקל תמיד קדימה.
עקרונות הסקי לגולשים ברמה בינונית:
- ברכיים כפופות, השענות קדימה עם עצם השוק על הלשון הגבוהה של הנעל.
- 70-30 אחוז לחץ ברגליים, 70 אחוז משקל על המגלש הנמוך במדרון, ו- 30 אחוז משקל על המגלש הגבוה.
- חזה תמיד פונה לכיוון מטה למדרון, ולא הצידה לכיוון הגלישה. יש תרגילים של להחזיק את המקל מול הגוף אופקית, או סתם את אגרופי הידיים לעבר המדרון, כאשר תמיד מכוונים כלפי מטה למדרון, ולא הצידה. וחס וחלילה לא מפנים את הגוף למעלה לקראת סיום הפנייה.
- בגלישת משולש, הסכינים הפנימיות של המגלש חותכות את השלג. בגלישה מקבילית הסכינים עובדות יחד, ימניות או שמאליות, בהתאם לסיבוב.
- הגוף יורד נמוך בסיבוב, והירידה מבוצעת על ידי כיפוף ברכיים מודגש (ישבן יהיה למעשה לאחור). בישורת שלאחר הסיבוב, הגוף מתרומם בכדי להשוות לחצים על שני המגלשיים ולהתכונן להעברת המשקל. לקראת שינוי הכיוון הבא, הלחץ מתחיל לעבור למגלש השני.
- הנעליים חייבות להיות הדוקות מאד, והעקב לא צריך לנוע או להתרומם כלל. עדיין לאפשר זרימת דם כמובן, אך לא הרבה יותר. זה חשוב, כי אחרת המגלשיים ירעדו בגלישה וזה יפגע בשליטה.
- למתחילים יותר, הסיבוב מתחיל ביצירת משולש, שומרים על משולש תוך כדי סיבוב, ואז ביישורת מקרבים את המגלשיים למקבילים. כדי לעבוד ממשולש בסיבוב למצב של מקבילים, המגלש הגבוה יחליק את דרכו ויצטרף למגלש הנמוך לפרלל (מקביל). המגלש צריך להצטרף למקבילו על ידי החלקה ולא הרמה. הרע במיעוטו זה להרים מעט את העקב של המגלש הגבוה לצורך ההחלקה והצרוף למגלש הנמוך, אך לא להרים באוויר את המגלש כולו.
ואיפה תהיה החופשה הבאה?
ואחרי שמיצינו את בנסקו, מה שנה הבאה?
הנה אתר עם מפה של אתרי הסקי במדינות המובילות באירופה: http://skiexpert.com/map
ואתר נוסף באנגלית עם מידע רב על אתרי סקי שונים: https://www.j2ski.com
הי יש המלצה למדריך סקי בעברית בבנסקו?
להדרכה פרטית
שלום יאיר, ממליץ לך להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלנו ולשאול שם. יש כפתור הצטרפות באתר. כך תוכל לקבל את התשובות הכי רלוונטיות ועדכניות, כולל המלצות מחברים בקבוצה.
היי
אשמח לעזרה
מלון מומלץ קרוב למעליות הסקי – אפילו ממש על האתר
ובמידה שהוא קצת רחוק אז חשוב שתהיה גם הסעה עד לאתר
מגיעים בינואר עם ילדים בני 7 ,10, 12
מלון עם ארוחת בוקר וערב עדיף
חשוב לי גם כמובן הסעות מהשדה למלון ביום ההגעה וחזרה ביום העזיבה
איך מגיעים למכינות החמים ממלון קמפינסקי